Teamcoaching

Teamcoaching

Inzicht in de gedragsvoorkeuren en talenten van het team!

Door testen, training en coaching het beste uit het team halen! Gedrag bespreekbaar maken en gebruik maken van de kracht van het team en het individu.

Identiteit organisatie

Binnen elke organisatie zien we graag dingen anders en willen we zo efficient mogelijk werken. Bureau Whatals kan kleine- en middelgrote bedrijven coachen, door individuele – en teamcoaching, training en advies op organisatorisch, mentaal en fysiek vlak.

missie/visie/strategie

Wat wilt u als organisatie uitdragen en welke bedrijfscultuur past hierbij?

Het is een richting waar u naar toe wilt met uw bedrijf. Op de weg naar dat doel kunt u een aanpassing doen, of omweg maken waar nodig.

Verandering of verbetering van processen. Inzicht in de manier van werken. Of optimalisering van systemen is nodig om uw doel te bereiken en de visie weer helder te krijgen!

verandering

Veranderingen vloeien vaak voort uit noodzaak. Er is iets in het bedrijf of in de omgeving wat maakt dat er een dringende behoefte is om iets op een andere manier te gaan doen.
Bij een verandering en een nieuwe identiteit of een sportief en gezond imago horen ook nieuwe afspraken.

Teamcoaching zorgt voor de spirit die nodig is bij een verandering!
Het is een gezamenlijke missie. Samen op weg naar een doel!

Strategie

Veel medewerkers vragen veel van zichzelf en zijn heel loyaal naar hun werkgever. Als dit te ver doorschiet liggen lichamelijke – en mentale klachten als een burn-out op de loer.

Werken vanuit je eigen kracht en verbeteren van de kwaliteit van arbeid. Kennis over de invloeden van sport en voeding en de mentale belasting kan helpen om klachten te voorkomen!

Samen op individueel en groepsniveau op weg naar een sterk team!

Op weg met het sterkst opgestelde team?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek​

TMA Teamanalyse

TMA meet en maakt inzichtelijk wat een team motiveert. De team analyse van TMA biedt daarmee een gemeenschappelijke taal om gedrag bespreekbaar te maken. Daarbij maakt het gebruik van de kracht van het team en ieder individu.

In moderne organisaties is het belangrijk dat teams goed samenwerken. Het werk van een team moet goed verdeeld worden, zodat ieder teamlid het meest effectief wordt ingezet. Via de teamanalyse krijgt u direct inzicht in de gedragsvoorkeuren en talenten van het team. Hierdoor ziet u voor welke competenties teamleden aanleg hebben en hoe het werk het beste verdeeld kan worden. Daarnaast geeft TMA ook uitgebreide adviezen over de aansturing van teams en geeft inzicht in het potentieel van een team.

Uw team samenstellen met TMA

  • Inzicht in je team: wat is typerend voor mijn team?
  • Welke nieuwe mensen heb ik nodig als aanvulling?
  • Komt iedereen met zijn eigen talenten tot zijn recht in het team en worden die ingezet?
  • Zijn er talenten die het team mist om tot resultaten te komen?
  • Wat zijn de overeenkomsten die belangrijk zijn voor het uitoefenen van de functie?
  • Invullen van diverse vraagstukken zoals het verbeteren van de samenwerking, het behalen van doelstellingen of het leren  kennen van je teamleden

Zowel op teamniveau als individueel niveau krijg je inzicht. Welk teamlid heeft specifiek talent? En voor wat? En hoe relateert dit zich tot het team? Worden de mensen in het team ook ingezet op hun talent?

De rapportage geeft een beschrijving van je team en een passend advies.  Hierdoor is de teamrapportage de basis om op een talentgerichte manier met het team in gesprek te komen.

TMA toepassingen

Talentdialoog

De TMA teamanalyse is een uitstekend middel voor een talentdialoog tussen het team en de leidinggevende.

Teamfit

Ieder team wil resultaten behalen. Met de TMA teamanalyse ziet u of u het juiste team heeft of dat er  talent moet worden aangetrokken.

Aansturing & Coaching

Voor een leidinggevende is het handig om te weten wat de voorkeuren van de groep zijn. Hij kan zijn managementstijl en interventies aanpassen op de drive en talenten van het team.

Werkverdeling

Ieder teamlid is anders en heeft eigen talenten. Met het overzicht van de teamtalenten kan het werk makkelijk verdeeld worden op basis van motivatie en talent.

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden.

Er wordt gebruik gemaakt van de TMA talent analyse. 

Er wordt een pakket op maat gemaakt voor uw bedrijf! Per team en individu.

De trainingen kunnen zowel in company als op locatie verzorgd worden.

Het hele traject vindt plaats in samenwerking met alle betrokkenen.

De duur van het traject is afhankelijk van de veranderingen die doorgevoerd worden en interventies die ingezet worden.