fbpx

Elke week in tijdnood!

Gepubliceerd door Henriëtte de Weerd op

Volgens verschillend berichten in het nieuws de afgelopen weken, gaat het voorlopig niet meer goedkomen.

Het is gedaan, we kunnen maar beter met de noorderzon vertrekken in plaats van naar de zon. Want volgens de geleerden kunnen we het niet meer aan. De stress en werkdruk is torenhoog. Op kantoor, in de zorg en ook in de bouw is het raak!
Dus is het heel erg logisch dat we het allemaal ontzettend druk hebben en nergens meer aan toe komen. Werkdruk is de reden van al onze stress!  

Maar we hebben ook nog een privé- of gezinsleven wat om aandacht vraagt, vrienden die je niet in de steek wilt laten, je sport om vitaal te blijven en dan ook nog iets doen voor mens en maatschappij! En dat allemaal in 1 week. Want ja het komt iedere week weer terug. Neem jij buiten je werk om de tijd om op te laden voor de volgende dag? Voldoende slaap, te ontspannen of je verhaal te doen?
We doen de deur op ons werk dicht en sprinten ons andere leven in om daar nog even een aantal prestaties te leveren. Op zaterdagavond zijn we doodop en ligt de nieuwe week al weer voor ons.

En wat krijgen we dan te horen? “Je bent vast toe aan een andere baan! Als je een nieuwe uitdaging vindt dan komt het helemaal goed! Een baan die beter bij je past. Of misschien kan je beter aan de slag als ZZP-er! Dan kan je het helemaal op je eigen manier doen!” En we geloven het direct!

Los je hiermee het probleem op? Wees eens eerlijk?
Weet jij waar jouw energievreters en pijnpunten zitten? Heb je ooit rustig de tijd genomen om te onderzoeken wat jou de meeste stress bezorgt? En dan niet alleen op het werk, maar ook daarbuiten? Soms is het werk de enige stabiele factor en leveren de activiteiten die je ‘er naast’ doet je meer kopzorgen om dan je zelf in de gaten hebt. En nu zeg ik niet dat we geen hobby’s en andere activiteiten mogen uitvoeren, maar halen we onszelf niet veel te veel op de hals? En vinden we alles wel echt zo leuk als we altijd roepen?

Problemen in ons privéleven zijn vaak de oorzaak van ziekmelding op het werk (64%). En situaties als (ernstige)ziekte, verlies van een dierbare vallen daar natuurlijk ook onder. Maar zou het soms niet een heel goed plan zijn om wat gas terug te nemen en pas op de plaats te maken voordat de problemen ons boven het hoofd stijgen? Lastig, ik weet er alles van, ook ik doe er elke keer weer dapper aan mee.

Als jij ook elke week tijd tekort hebt, maak dan eens een berekening hoeveel uren jij per week hebt om zelf in te vullen.

Een week heeft 168 uur!
Een aantal uren van de 168 staan vast.
·       Werken 40 uur (Inclusief reistijd)
·       Slapen 56 uur
·       Koken en eten 10 uur
·       Huishoudelijke taken 14 uur
·       Boodschappen 4 uur

44 uur per week blijven over om zelf in te vullen. Iets meer dan de 6 uur per dag! Hoe gebruik jij die uren? Geen idee? Houdt eens een week lang bij hoe jou lijst eruit ziet. Heb jij uren over aan het eind van de week of is het juist andersom?

Ik ben heel erg benieuwd naar je uitkomsten, wil je ze hier met me delen?

Denk je nou bij jezelf; ‘Potverdikkeme, ik ben klaar met al dat gestress, ik ga er NU wat aan doen?’ Meld je dan aan voor een gratis sessie van een halfuur. (online of face-to face) Je mag me alles vragen en ik deel in ieder geval 2 gouden tips met je die je direct in kunt zetten!