fbpx

Geen tijd of geen prioriteit?

Gepubliceerd door Henriëtte de Weerd op

‘Het gaat niet om tijd, maar om prioriteit’ was de ondertitel van een lezing die ik een aantal weken geleden gaf. En de zin komt elke week wel een aantal keren voorbij😉. Wanneer heb ik nou geen tijd en wanneer heeft iets geen prioriteit?

Heel veel dingen willen we wel, maar geven we geen prioriteit. En als dat zo’n tussendoor dingetje is, dan is dat natuurlijk geen probleem, maar heel vaak zijn het zaken die wel degelijk van invloed zijn op hoe we erbij zitten🤨.

. Minimaal 2x per week sporten is je doel en je hebt ook wel een abonnement, maar het ontbreekt echt aan tijd om te gaan.
. We willen echt meer ‘Me-time’ maar het lukt gewoon niet, want er is altijd wel iemand die je net even moet helpen.
. Overwerken gaan we niet meer doen, tenzij het echt niet anders kan en die opdracht niet kan wachten.
. Die training ga je echt nog wel volgen, maar het komt nu even niet zo goed uit, als hij de volgende keer start ben je er waarschijnlijk bij.

Waar heb jij geen tijd voor?
Mag ik raden? Het zijn vast de dingen die jij zelf heel leuk vindt om te doen. Dingen die jij graag wil en een ander misschien niet zo het nut van inziet. Die misschien ook wel wat geld kosten, wat de ander er nu even niet voor over heeft….

Zijn jouw wensen niet belangrijk genoeg? Vind jij jezelf wel belangrijk genoeg?

Het is natuurlijk fantastisch als je iets voor een ander kan doen, iemand uit de brand kan helpen, je kennis kan delen of er gewoon kan zijn voor een ander. Juist in deze tijd. Want we leven in een ik-gerichte maatschappij, waarin het vooral belangrijk is dat iedereen kan doen wat hij zelf wil. Waar je vooral voor jezelf moet opkomen en moet zorgen dat je niets tekort komt.🙄
Maar dat betekend niet in dat je nooit aan jezelf mag denken. Even afstand nemen en jezelf opladen voor een nieuwe dag. Even de ander zelf laten puzzelen. Even weer je grenzen en je doelen en tijd in jezelf steken. Het zorgt ervoor dat je daarna weer met zoveel meer energie en overgave alles aankan!😎

Waar ga jij een prioriteit van maken? Wat ga je nu echt doen wat je al veel te lang uitgesteld hebt? Wil je het met me delen? Ik ben heel benieuwd, je kunt het hier delen, dan ligt het maar vast en kom je er ook niet zomaar weer onderuit. Wat je beloofd moet je doen toch?😋

Ik hoop echt dat dit het zetje was wat je nodig had om het nu echt te gaan doen.