fbpx

Ken je dat?

Gepubliceerd door Henriëtte de Weerd op

Dat je heel druk bent met heel veel dingen, maar dat je het gevoel bekruipt dat je net niet alles voldoende aandacht kan geven om er een succes van te maken? Dat er helemaal niets meer uit je handen komt, omdat je gewoon blokkeert door alles wat er ligt en wat je nog zou willen doen. En dat je bijna nerveus wordt van wat je nu eerst of laatst moet doen? Je gaat je frustraties afreageren op de verkeerde persoon. Juist die éne persoon die je eigenlijk niet wil irriteren omdat die je altijd zo goed weer op weg kan helpen op zulke momenten.😞 Dat laatste gebeurde mij helaas ook deze week.

Ik ben maandag gestart met een opleidingstraject van een jaar.Toen ik zaterdagmiddag een mail binnenkreeg dat ik maandag dan echt van start kon, kreeg ik even geen adem meer, was ik daarna helemaal in de gloria om het volgende moment als een bevend rietje de laptop dicht te klappen in de hoop dat de mail zou verdwijnen. En ja dat gebeurde natuurlijk niet. Maar ik zag ineens ook al die zaken die ik af had willen hebben voor 1 september. 😬 En aangezien ik me voorgenomen had in het weekend de laptop dicht te laten (als ik dat nu gewoon gedaan had, had ik de mail niet gezien😋) moest ik toch wel even goed nadenken hoe dit aan te pakken.

Gas d’r op en gaan!
Dat was de enige optie🙄. Zaterdagavond aan de bak en maandagochtend ook nog even heel vroeg uit de veren. En het heeft gewerkt, maandagochtend 9 uur zat ik met mijn blanco schrift voor de laptop om aan de slag te gaan. En wat was nu de eerste opdracht die ik kreeg?

Welke lessen heb je in de afgelopen week geleerd?
(en stel jezelf deze vraag elke maandag opnieuw!)

En wat staat er nu dus voor altijd op de 1e pagina van mijn schrift? Juist😠;
1. Geen nieuwe dingen starten als de oude nog niet klaar zijn!
2. Afmaken waar je aan begint!!
Hier word ik nu dus het hele jaar aan herinnerd als ik mijn schrift opensla.

Maar hoe doe je dat als al het nieuwe zo leuk is?
Blader jij ook altijd vooruit in je boeken? Of sla je opdrachtjes over omdat ze niet zo leuk zijn?🙃 Ik ben nu al bang dat ik er in dit traject niet onderuit kom om alle opdrachten te maken. En misschien is dit maar goed ook. Want als ik zelf mocht kiezen wat ik wel en niet zou gaan doen, dan waren er heel veel opdrachten die ik voor een deel uitgevoerd had! En het zou toch wel erg jammer zijn als je daardoor nu net de clou van het verhaal zou missen.🤔
Ik ga dapper elke week mijn opdrachten maken en elke maandag de ‘lessons learned’ noteren. En weet je, ik hoop eigenlijk dat ik elke week niet lang hoef na te denken welke dat dan zijn.😊

Wat zijn jouw ‘lessons learned?
Als jij eens terugkijkt de afgelopen weken, zijn er dan dingen die je eigenlijk wel anders zou willen doen? Of die je al anders bent gaan doen? Wil je ze met me delen? Ik ben erg benieuwd. Je kan hier jouw ‘lessons’ delen! En misschien kunnen we elkaars inzichten gebruiken om van te leren!

Henriëtte