fbpx

Nog 29 dagen tot 2020 en dan ga het ik echt doen!

Gepubliceerd door Henriëtte de Weerd op

“Ik dacht ik moet je bellen, want dan heb ik in ieder geval 1 van mijn voornemens voor 2019 ook afgerond” klinkt het door de telefoon. Ik wacht even of er nog meer komt, maar het blijft stil aan de andere kant. Oké, ook goede middag” zeg ik, “dus je voornemen was mij bellen? Da’s een hele eer. En dat was alles?” vraag ik?🤔 “Nee, ik wilde eigenlijk meer tijd in mijn zelfontwikkeling steken. Dat wil ik al een tijdje, maar ik had me voorgenomen om in 2019 nu echt een 1e stap daarin te zetten. Een opleiding, of een andere baan of zo, maar het is er niet echt van gekomen. Ook wel logisch, want we een huis gekocht dit jaar en volgend jaar verwachten we een kindje, dus best veel verandering. Maar ik dacht, als ik nu in ieder geval jou bel en even vraag wat de opties zijn, dan heb ik die 1e stap toch gezet. En dan ga ik in 2020 er echt wat mee doen.” Ik dacht even na hoe ik dit nu zou brengen, maar om mijn motto (coaching zonder fluwelen handschoenen, niet altijd leuk, wel eerlijk)😮 niet aan de kant te gooien zei ik; “Dan denk ik dat het jou in 2020 ook niet gaat lukken!”; Het bleef even stil aan de andere kant van de lijn, maar er kwam toch een voorzichtig “Hoezo niet?” Zonder verdere uitleg konden we ons gesprek natuurlijk niet afsluiten, dus vervolgde ik; “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg!”

Dit telefoongesprek had ik afgelopen week met een jongeman. En hier eindigde het niet, maar door deze quote realiseerde hij zich wel dat er nooit iets ging veranderen als hij het nu niet echt anders aan ging pakken. En afgelopen week hadden we al onze eerste sessie, omdat hij niet wilde wachten tot 2020, maar nog dit jaar echt de 1e stap wilde zetten. ☺

Doen wat je deed…?

En voor sommigen onder ons is dat ook helemaal prima. Heerlijk geen gedoe, weten waar je aan toe bent en geen onverwachtse dingen op je pad. Maar als jij iemand bent die in januari weer allerlei voornemens heeft en in februari er alweer achter komt dat het allemaal niet gaat lukken! Waarom dan elke keer weer een poging wagen? Waarom lukt het jou niet en anderen wel!

Omdat je doet wat je deed!

Helaas is er voor verandering meer nodig dan alleen maar zeggen of opschrijven dat je iets gaat doen. Je moet iets echt anders gaan doen. Als je ander werk wil, zal je toch moeten solliciteren (of tenminste met iemand het gesprek moeten aangaan). Als je af wilt vallen, zal je toch minder moeten eten en meer bewegen. Als je het gevoel hebt dat je meer kan dan je nu laat zien, zal je toch de kans moeten creëren om het ergens aan iemand te laten zien. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Volgend jaar, dan….

Als je echt een doel hebt om te bereiken, een grote wens die je wilt vervullen of een verandering die je door wilt voeren, dan wacht je niet. Dan onderneem je NU actie! We willen wel, maar ook weer niet. Want het is allemaal zo lastig. We zijn net gewent en dan moeten we dat allemaal opgeven. En wat gaan we allemaal tegenkomen?

Weet jij waarom jij het ‘goede’ voornemen had om …. Is het echt een grote wens? Is het echt iets wat jij zelf graag wil? Als jouw verlangen naar het doel niet groot genoeg is, is het gedoemd te mislukken.😒

Waarom wil je dit doel bereiken?

Of dingen veranderen? Heb je dat voor jezelf duidelijk? Ga bij jezelf de volgende vragen is langs en geef er een oprecht en eerlijk antwoord op?

  • Is dit mijn eigen grote wens?
  • Wat gaat het mij of anderen opleveren?
  • Wat ga ik erdoor bereiken?
  • Wie of wat wordt daardoor anders of beter?
  • Wat gaat er echt anders zijn?
  • En voor wie gaat dit grote (positieve) impact hebben?

Wat is je grote WAAROM, om echt de stap te zetten?

Als je het waarom weet en het waarom is groot genoeg, dan gaat het je lukken. En dan ga je het niet proberen in 2020, maar dan ga je het doen!😃

Wil je weten wat jouw Waarom is? Ik help je graag (door het stellen van de juiste vragen) om het uit te zoeken? En als je nog in 2019 een afspraak maakt, is je 1e sessie gratis. Stuur een e-mail naar info@whatals.nl of bel met 0640562821 om een afspraak te maken.

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan, download dan hier mijn gratis E-book, waarin je in 5 stappen kan (her)ontdekken wat voor jou echt belangrijk is!

Henriëtte

Categorieën: Uncategorized