fbpx

Resultaten uit het verleden…

Gepubliceerd door Henriëtte de Weerd op

Resultaten uit het verleden…. Een slogan die jij waarschijnlijk ook zo aan kunt vullen. Het is bijna een oudHollands spreekwoord wat overal gebruikt kan worden.

Garantie voor de toekomst…

Waar krijg je het nog? Onze gezondheid, werk, geld en zo kan je nog wel even doorgaan. Er zijn maar weinig dingen waar je zeker van bent. En als jij nou net die persoon bent die graag weet wat er staat te gebeuren of wat er nog moet gebeuren, dan is dat best lastig.

In sommige situaties houd ik ook van zekerheid. Ik zeg in sommige, maar eigenlijk kan ik ook wel zeggen in veel situaties. Het is namelijk niet altijd het geval. Ik mag heel graag een idee wat met te binnen schiet direct uitvoeren😍. (Maar vaak zijn het dan wel de leuke, aangename dingen.)
Maar over het algemeen ben ik van de lijstjes en de planning. En is het ook nog eens zo erg, dat wanneer ik zie dat ik ergens een steekje laat vallen en mijn planning niet haal, het helemaal de andere kant uitschiet. Dan ben ik ervan overtuigd dat het allemaal niet meer gaat lukken. Dat het een grote mislukking wordt en dat ik maar beter kan stoppen…

Herken je dat?

Dat je de moed niet meer hebt om jezelf bij elkaar te rapen en jezelf maar zo klein mogelijk maakt? Het liefst in bed blijft liggen, omdat het vandaag toch niets wordt? Of maar helemaal niet naar die afspraak gaat, want dan kan het ook niet fout gaan?😒

Ik was het ook van plan! Ik had al een aantal excuses bedacht die ik kon gebruiken om uit te leggen waarom ik een doel niet behaald had. Maar ik zag er zo tegenop om die ander onder ogen te komen, dat ik mezelf nog even uitstel gaf. En eigenlijk hoort dat er ook een beetje bij hè. Hopen tegen beter weten in, want misschien gebeurt er wel spontaan iets waardoor het toch nog goed komt….

En wonder boven wonder, het gebeurde!

Vorige week kreeg ik een berichtje; hé hallo, hoe ver ben je? Het is nog niet helemaal gelukt denk ik, want dat had je het wel laten weten. Maar kom op, je hebt nog meer dan een week tot 1 november. Denk even na wat in het verleden altijd gewerkt heeft en doe daar meer van!! Succes.😲😲

Waarom was ik daar nou niet zelf opgekomen

Die resultaten uit het verleden kwamen ook niet spontaan aanwaaien. Daar moest ik ook iets voor doen. En als ik dat deed, dan lukte het ook. Dus waarom moet alles altijd anders, beter, mooier of sneller? En nu wil ik niet oproepen om niet meer te vernieuwen en veranderen. Juist niet! Maar doe het op een manier die werkt.

Wat deed je toen je blij was met je werk? Waar was je toen je dingen deed die je leuk vond en je energie gaven? Met wie maakte je plannen waar je enthousiast van werd. Op welke manier zocht je ontspanning die je de spirit voor weken gaf! We willen vaak zoveel en we verliezen onszelf helemaal in alles wat we doen. De ondertitel van mijn logo is;

Soms moet je veranderen om jezelf te blijven!

Niet veranderen in de zin van, alles anders doen en alles overboord gooien wat je bereikt hebt. Maar overboord gooien wat je doet maar eigenlijk niet bij je past!

Terug naar wie je werkelijk bent!

Ik heb een E-book, die je hier gratis kan downloaden, waarin je in 5 stappen kan (her)ontdekken wat voor jou echt belangrijk is!

Resultaten uit het verleden, geven soms moed voor de toekomst.

Henriëtte