fbpx

Stoptober!

Gepubliceerd door Henriëtte de Weerd op

Je wordt platgegooid met de reclames op radio en tv, in de krant, op internet, eigenlijk overal waar mogelijk is. STOPTOBER! Ik ben het er helemaal mee eens dat roken slecht voor je is (net als heel veel andere dingen trouwens) en dat je beter kunt stoppen, maar je moet het wel zelf echt willen! Maar als je niet zelf volledig achter stoppen staat, steek je 1 november je eerste peuk weer op om verder te gaan waar je gebleven was op 30 september.😖 Grote voordeel van zo’n maand is dat meer mensen meedoen aan de aktie en je dus het ‘wij’ gevoel hebt en aangesproken en aangemoedigd wordt door je mede (s)toppers.

Een goed begin…

Zo gaat het bij mij in ieder geval wel. Onlangs deed ik mee aan een foto-challenge. Elke dag een foto maken van wat je bezighoudt of inspireert en deze delen op Instagram. De eerste dagen deed ik braaf wat er van me verwacht werd, maar op dag 3 moest ik een foto delen van een dier. Onze Dribbel was er toen nog niet en het was vreselijk slecht weer dus even naar het weiland voor een koeienfoto trok me ook niet echt🤔. Die dag ook net geen vlieg te bekennen natuurlijk, dus opdracht 4 zat in de mail, voor ik er erg in had. En ja, ik moest het natuurlijk wel allemaal volgens het boekje doen, dus voor ik het wist liep ik zover achter dat ik het maar heb gelaten voor wat het was. Er was ook niemand die mijn foto’s miste

Herken je dat?

Dat iets verwaterd, terwijl je er zo van overtuigd was dat je het dit keer wel ging doen? Bijvoorbeeld beter voor jezelf zorgen? De deur van kantoor ook echt om 5 uur achter je dichtgooien? Meer tijd doorbrengen met je gezin? Nee zeggen tegen dat wat je niet meer wil? Je begint dapper aan je voornemen, en ja het lukt je best goed om het vol te houden. Die ene keer iets langer doorwerken moet kunnen, je hoeft natuurlijk niet meteen alles te weigeren. Dat begrijpen ze thuis heus wel.
En voor je het weet….

Ik heb twee TIPS voor je.
  1. Deel je plannen met iedereen die oren heeft.
  2. Vertel ze ook het doel wat je ermee wilt bereiken.

Als je er een doel aan koppelt, weet je waarvoor je iets doet. Het is meetbaar en mensen kunnen je vragen of je het bereikt hebt. Daarom ook dat delen. Als je iedereen vertelt wat je plan is, kunnen ze je steunen, ernaar vragen en je helpen als het even niet meer lukt.☺

We willen vaak alles alleen doen. En voor mezelf weet ik nu dat ik altijd dacht dat me dat meer voldoening zou geven. Ik had het zelf gedaan. Maar dat het ik ook als mensen me steunen. Ik moet nog steeds zelf de aktie uitvoeren.

Dus toch allemaal meedoen met stoptober?

Als je er zelf achter staat en echt wilt stoppen is het een heel goed plan. Maar als je nu al denkt dat het je toch niet gaat lukken en de dagen afstreept tot 1 november zal het je mening dat stoppen jou nooit gaat lukken alleen maar bevestigen.
Ga op zoek naar een doel waarvoor je echt zou willen stoppen. Dan zal het ook voor jou gaan werken.🤓

Ik zat vorige week 3 dagen in een ‘Business Boost Bootcamp! Fantastisch! 3 hele dagen in een bubbel met gelijk gestemden. Fantastische sprekers die ontzettende inspirerende verhalen vertelden. Maar ook duidelijk aangaven dat ze het niet alleen hadden bereikt als ze niet een aantal mensen om zich heen hadden gehad die steun gaven als het even niet lukte. Bij wie ze konden ‘uithuilen’ maar ook weer met stevige hand op weggestuurd waren naar het doel wat ze voor ogen hadden.

Naar welk doel ben jij op weg?

Wat is jouw missie? Waar wil jij vanaf of juist naar toe😏? Heb jij je plan al uitgestippeld? Wil je het met me delen?
Denk je nou bij jezelf; ‘Het lukt mij toch nooit om mijn doel te behalen. Ik kan nooit iets afmaken, en ik weet ook nooit precies wat mijn doel is.’ Meld je dan hier aan voor een gratis sessie van een half uur. (Online of face-to face) Je mag me alles vragen en ik deel in ieder geval nog 2 gouden tips met je om een volgende keer wel je doel te halen!

Henriëtte