fbpx

Weet het even niet meer!

Gepubliceerd door Henriëtte de Weerd op

‘Weet het even niet meer’ dat was de titel van de mail die ik maandag naar mijn business coach stuurde.

En dat was nogal wat. Want normaal weet ik het altijd. Ik kom vaak met de meest creatieve oplossingen voor een probleem. Ik zie ook nooit het probleem, maar de oplossing!

Maar nu is alles even anders. Alles om me heen beweegt, iedereen is druk bezig zijn ding te doen, en het lukt mij niet.😖

Mijn werk als coach wel hoor! Gesprekken voeren, trajecten uitzetten, praktische zaken afhandelen, allemaal geen probleem.

Maar mijn blog schrijven, een post voor facebook of een stukje op mijn website? Ik schreef en herschreef, maar het was het net niet!

En in mijn achterhoofd weet ik natuurlijk stiekem wel waarom het niet lukt, maar ik vond eigenlijk dat ik dat niet als excuus/reden mocht gebruiken.🤔

Op 21 december is mijn vader namelijk heel plotseling overleden. En ik (met de rest van de familie uiteraard) belandde in een rollercoaster van geregel EN van emoties.

En na 2 hele bijzondere (en ondanks de omstandigheden) fijne weken, moest ook ik op 6 januari weer aan de slag.

En toen wist ik het dus even niet meer. Want als je dan opeens weer in je eentje op kantoor achter de laptop zit, zet je natuurlijk niet zomaar even je gedachten uit!😔 Een aantal keren begon ik aan mijn blog, en net zoveel keren haalde ik alle tekst weer weg. Want dekte dit wel de lading? Was dit wel wat ik wilde delen? Wat wilde ik eigenlijk delen? Dit was mijn verhaal en wie zit nu op mijn persoonlijke verhaal te wachten? Ik hoor dingen te delen waar iemand iets mee kan.

Gelukkig stond er gisteren een groepstraining gepland bij mijn business coach, waar ik mijn mail en mijn troubles kon bespreken. Bij aanvang moesten we een kaart met een spreuk uit een stapel pakken. En weet je wat er op mijn kaart stond?😲😬

Mijn verhaal helpt mij groeien

En toen realiseerde ik mij dat dit nu dus gewoon mijn verhaal is. Het lukt even niet op alle fronten;

  • Omdat het verdriet me soms even overvalt
  • Omdat ik mijn vader soms heel erg mis
  • Omdat een lied me even van slag brengt
  • Omdat mijn hoofd en gevoel even niet uit te schakelen is

Maar mijn verhaal is ook dat ik mezelf in de afgelopen weken ontzettend tegen ben gekomen en dingen heb gezien die ik al wist, maar ook nieuwe heb ontdekt. En ik zie van sommige ook ineens waar ze wegkomen? En daar ben ik ontzettend trots op en dankbaar voor.

Dankbaar voor de vader die ik heb gehad en wat ik allemaal van hem heb mogen leren. (En hij was ook weleens ‘streng doch rechtvaardig😉) Hoe hij mij voorleefde en wat ik daaruit meeneem om mijn eigen verhaal te kunnen schrijven.

Maar ook hoe ik met dit stukje van mijn verhaal anderen weer verder kan helpen.

Op mijn Facebookpagina en mijn LinkedIn profiel omschrijf ik mijn manier van coachen als; Coaching zonder fluwelen handschoenen. Snel en duidelijk! Coaching in het hier en nu. Niet blijven hangen, vooruitkijken!

Hierin is niets veranderd. Maar ik ben me er nog bewuster van geworden dat we allemaal ons eigen verhaal hebben. Dat we ons eigen verhaal schrijven. Maar we doen het op onze eigen manier en het maakt ons toe wie we zijn en wat we doen.

En wat mijn vader mij altijd zei was; Je bent nooit meer dan een ander. Hooguit anders!🤩

Henriëtte

Ps. Wat is jouw verhaal? Vind je het lastig om oude hoofdstukken definitief te maken of nieuwe te schrijven? Download dan hier mijn E-book om te bepalen wat voor jou echt belangrijk is!